Αύξηση των εξαγωγών προς Σουηδία – Ποια γεωργικά προϊόντα καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο

Αύξηση των εξαγωγών προς Σουηδία – Ποια γεωργικά προϊόντα καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών ελληνικών φρούτων, λαχανικών και τροφίμων προς Σουηδία σημειώθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018 σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2017, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα:

  • 80% στα πεπόνια/καρπούζια
  • 67% στα εσπεριδοειδή
  • 11% στα λαχανικά/φρούτα παρασκευασμένα
  • 4,5% στο ελαιόλαδο
  • 10% στα τυριά,
  • 6,6% στο γιαούρτι,
  • 25% στα προϊόντα αρτοποιϊας/ζαχαροπλαστικής,
  • 60% στη μπίρα,
  • 55% στο μέλι κλπ.

Παράλληλα σημειώνονται μειώσεις κατά :

  • 11% στα σταφύλια,
  • 16% στα κρασιά,
  • 31% στο ρύζι,
  • 38% στα ζυμαρικά
  • 23% στα παγωτά κλπ.