εκπαιδευση-σεμιναρια

Δωρεάν φοίτηση, στέγαση και σίτιση για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Ξεκινούν από αύριο 22 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως 1 Νοεμβρίου 2021 (Παράταση) οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ)  του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι σπουδές αφορούν νέους κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων  που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών. Οι σπουδές διαρκούν 5 εξάμηνα.

Στους αποφοίτους των ΔΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Το έτος κατάρτισης 2021-2022 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες:  Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις παρακάτω επτά  ειδικότητες: