φιστικια-ξηροι

Ενημερωτική εσπερίδα: Καλλιέργεια της Αραχίδας (Φιστικιού)

23 Νοεμβρίου 2018 – Ο Προοδευτικός, Επιμορφωτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμουδιάς Σερρών, το Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα με θέμα:

«Καλλιέργεια της Αραχίδας (Φιστικιού)»

στην αίθουσα δημοτικού σχολείου της Αμμουδιάς Σερρών, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής  κρίσης, τόσο σε ολόκληρη την χώρα όσο και στην Π.Ε. Σερρών, συντελείται με αργούς ρυθμούς μια σιωπηλή αναδιάρθρωση των καλλιεργειών η οποία στρέφεται σε εντατικότερες καλλιέργειες που θα αποφέρουν καλύτερο εισόδημα στον παραγωγό. Μια από αυτές τις καλλιέργειες είναι και αυτή της Αραχίδας (το λεγόμενο αράπικο φιστίκι) που ευδοκιμεί και καλλιεργείται σε χωράφια της Αμμουδιάς Σερρών με πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια.

Η εκδήλωση αφορά όλους τους αγρότες, γεωτεχνικούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή τους ενδιαφέρει η καλλιέργεια της αραχίδας.

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:30 Προσέλευση συμμετεχόντων

18:45 Χαιρετισμοί

19:00-19:20 «Εχθροί και Ασθένειες της Αραχίδας», Ιωάννης Μυλωνόπουλος – Γεωπόνος Φυτοπαθολόγος Msc, του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της ΔΑΟΚ Σερρών.

19:20-19:40 «Εδαφικές Απαιτήσεις, Θρέψη και Λίπανση της Καλλιέργειας της Αραχίδας», Δρ. Πρόδρομος Σαράτσης – Γεωπόνος του τμήματος Φυτικής και Ζωικής παραγωγής, υπεύθυνος του εδαφολογικού εργαστηρίου της ΔΑΟΚ Σερρών.

19:40-20:00 «Σύσταση Ομάδων Παραγωγών – Νομικό πλαίσιο», Δημήτριος Παντελαίος – Γεωπόνος του τμήματος Φυτικής και Ζωικής παραγωγής της ΔΑΟΚ Σερρών.

20:00-20:20 Παρεμβάσεις εμπόρων αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία του φιστικιού σχετικά με τις απαιτήσεις της αγοράς.

20:20-21:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση