Επιλογή ελαιοπαραγωγών και ελαιοτριβείων για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Επιλογή ελαιοπαραγωγών και ελαιοτριβείων για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Στην επιλογή πέντε παραγωγών και δύο ελαιοτριβείων από το Νομό Μεσσηνίας θα προχωρήσει ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για το Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO.

Η πρόσκληση για χρηματοδότηση αφορά σε τοπικούς παραγωγούς και ελαιοτριβεία, για τη συμμετοχή τους σε αυτό το περιφερειακό και πιλοτικό έργο, με σκοπό την αύξηση της απόδοσης και της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου.

Κάθε αίτηση για χρηματοδότηση στη συγκεκριμένη πρόσκληση πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ των 10.000-12000 ευρώ.

Οι πέντε παραγωγοί, πρέπει να διαθέτουν αγροκτήματα με ελαιόδεντρα έκτασης τουλάχιστον 10 στρεμμάτων, μη αρδευόμενα αλλά με δυνατότητα άρδευσης από κοντινό σημείο υδροληψίας.

Τα δύο ελαιοτριβεία πρέπει να διαθέτουν αυτόματα συστήματα μέτρησης ελαιοπεριεκτικότητας ή και αισθητήρες – αυτοματισμούς στην γραμμή παραγωγής.

Υποβολή αιτήσεων έως: 1η Φεβρουαρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2721091984 και 2721029812 εργάσιμες μέρες και ώρες.

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO  είναι ένα έργο αξίας 2.9 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, και στοχεύει στην στήριξη μικρών ελαιοπαραγωγών σε όλη τη Μεσόγειο.

Το έργο συντονίζεται από τον Οργανισμό Αγροτικής Έρευνας του Ισραήλ, ενώ υλοποιείται σε συνεργασία με εννέα εταίρους από Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία, Ισραήλ, Ιορδανία, Παλαιστίνη και Ισπανία.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στην Πρόσκληση εδώ

Αίτηση συμμετοχής εδώ