αμπελια

Γερμανία: Ρεκόρ στην παραγωγή οίνου με μεσογειακές καιρικές συνθήκες

“Η συγκομιδή του 2018 προσφέρει μέγιστη ποιότητα και ποσότητα”, αναφέρει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου (DWI).

Παρά τη μεγάλη ξηρασία, ο γερμανικός αμπελώνας επιστρέφει στην υψηλότερη παραγωγή των 20 τελευταίων χρόνων, επιτρέποντάς της ανάκαμψη των αποθεμάτων του.

Το 2018, ο γερμανικός αμπελώνας αναμένεται να παράγει 10,7 εκατ. εκατόλιτρα οίνου σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου (DWI). Η παραγωγή αυτή είναι αυξημένη κατά 43% σε σύγκριση με την ιστορικά χαμηλή συγκομιδή του 2017, ενώ η συγκομιδή αυτή είναι αυξημένη κατά 23% σε σύγκριση με το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών.

Οι συνθήκες ξηρασίας που διήρκεσαν όλο το καλοκαίρι δεν επηρέασαν τις συνολικές αποδόσεις. Με παραγωγή που προσεγγίζει τα 107 hl / ha, καταγράφεται αύξηση κατά 42% σε σύγκριση με τις μικρές αποδόσεις 75 hl / ha το 2017.

Σημειώνεται ότι μετά από μια ασυνήθιστη άνοδο της θερμοκρασίας (από τον Απρίλιο), ο τρύγος έχει μια ιστορική πρωιμότητα, κατά μέσο όρο τρεις εβδομάδες. Έτσι, η συγκομιδή του Solaris ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, εκείνες του Müller-Thurgau στα τέλη Αυγούστου, ενώ το Riesling και το Pinot Noir στο τέλος του Σεπτεμβρίου … «Για πρώτη φορά, αυτό ισχύει ακόμη και στις βόρειες περιοχές, όπως η Saale- Unstrut» αναφέρει το DWI.

Οι καιρικές συνθήκες στη Γερμανία προσομοίασαν με αυτές της μεσογειακής λεκάνης και εάν αυτές επικρατήσουν και στο μέλλον η κλιματική αλλαγή θα φέρει τα πάνω κάτω.