Ημερίδα: Έντομα και ακάρεα αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων / τροφίμων

Ημερίδα: Έντομα και ακάρεα αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων / τροφίμων

Το Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντομώσεων και Μυοκτονιών Ελλάδος διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

Έντομα και Ακαρεα Αποθηκευμένων Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων και Ολοκληρωμένη Αντιμετώπισή τους

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στο συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09.30-10.30 Υποδοχή Συνέδρων – Εγγραφή

10.30-11.00 Χαιρετισμοί

1η Συνεδρία 11.00-12.30

Έντομα αποθηκών: Γενικοί ορισμοί και κυριότερα είδη, Νικόλαος Γ. Καβαλλιεράτος

Έντομα δυνητικά επιζήμια σε τρόφιμα και χώρους συσκευασίας, επεξεργασίας και εμπορίας αυτών Αντώνιος Ε. Τσαγκαράκης

Διάλειμμα – Καφές

2η Συνεδρία 13.00-14.30

Ακάρεα αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, Ελένη Ν. Πάνου.

Χημική αντιμετώπιση: Διαθέσιμα σκευάσματα, ανθεκτικότητα και διαχείριση καταπολέμησης, Ηλίας Κιούλος, Ιωάννης Βόντας

Ελαφρύ γεύμα

3η Συνεδρία 15.30-17.00

Δίπτερα υγειονομικής σημασίας σε χώρους εστίασης, συσκευασίας, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, Νικόλαος Γ. Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής ΓΠΑ

Νέες τάσεις στην αντιμετώπιση των εντόμων αποθηκών Ν. Γ. Καβαλλιεράτος

Συμπεράσματα – Συζήτηση 17.00-18.30