Καινοτόμο σακουλάκι από σάκχαρα διατηρεί φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Καινοτόμο σακουλάκι από σάκχαρα διατηρεί φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Τρείς φορές επιμήκυνση του χρόνου που διατηρούνται φρέσκα η μπανάνα και το αβοκάντο παρέχει ένα άοσμο σακουλάκι από σάκχαρα που εφευρέθηκε από μια νεοφυή επιχείρηση στο Σικάγο.

Η τεχνολογία αυτή φιλοδοξεί να φέρει στην κατανάλωση μεγάλες ποσότητες τροφίμων, που διαφορετικά θα κατέληγαν στα απορρίμματα, λόγω αλλοίωσης.

Η νέα τεχνολογία έχει ήδη υιοθετηθεί από 160 επιχειρήσεις σε δώδεκα χώρες, εκ των οποίων η Mission Avocado και η Zespri, οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως διανομείς φρέσκων αβοκάντο και ακτινιδίων αντίστοιχα, καθώς και η Oppy ο μεγαλύτερος διανομέας φρέσκων οπωροκηπευτικών στον Καναδά.

Η εταιρεία Hazel φιλοδοξεί να επεκτείνει το εύρος τόσο του πεδίου εφαρμογής της τεχνολογίας της και σε άλλα φρούτα και λαχανικά (αλλά και το κρέας), όσο και γεωγραφικά (προς το παρόν, το 70% των εσόδων της προέρχεται από τη Β. Αμερική). Τέλος, η εταιρεία στοχεύει να καταστήσει τα προϊόντα της κατάλληλα και για οικιακή χρήση.