εξαγωγες

Ποια ελληνικά φυτικά προϊόντα εξάγονται στην Ινδονησία – Τα πιστοποιημένα εργαστήρια

Δώδεκα ελληνικά εργαστήρια έλαβαν έγκριση για την τριετία 2022-2025, για την έκδοση πιστοποίησης σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα φυτικής προέλευσης, που εξάγονται στην Ινδονησία.

Από την Ελλάδα μπορούν να εξάγονται στην Ινδονησία τα παρακάτω οκτώ προϊόντα φυτικής προέλευσης:

  • ακτινίδια,
  • πορτοκάλια,
  • επιτραπέζια σταφύλια,
  • κεράσια,
  • δαμάσκηνα,
  • πράσινα μήλα,
  • μανταρίνια και
  • αποξηραμένες σταφίδες.

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να εξάγονται εφόσον συνοδεύονται με αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων, ανάλογα με την περίπτωση, από ελληνικά εργαστήρια εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας της Ινδονησίας. Οι εργαστηριακές αναλύσεις αφορούν σε: α) υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων (φπ),  β) Βαρέα Μέταλλα, γ) Μυκοτοξίνες και δ) Μικροβιολογικά.

Μέχρι το τέλος Μαΐου 2022 ήταν εγκεκριμένα τέσσερα ελληνικά εργαστήρια.

Τα 12 εγκεκριμένα εργαστήρια της χώρας μας από τις αρχές της Ινδονησίας για την 3ετία 2022-2025 (μέχρι 31 Μαΐου 2025), αναφέρονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα: