χρηματα-λεφτα-πληρωμες

Πώς προχωρούν οι πληρωμές για τα αγροπεριβαλλοντικά – Ποιες πάνε για Ιανουάριο

Θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα οι πληρωμές για τα Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα 2022 και ειδικότερα για τις δράσεις της Νιτρορύπανσης και το Κομφούζιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί οι πληρωμές της προκαταβολής (70%) των δράσεων του Μέτρου 10 (Προστασία της Άγριας Ορνιθοπανίδας, Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας, Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας, Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα, Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες, Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ), και Μέτρου 11 (Βιολογικά), συνολικού προϋπολογισμού 200,3 εκατ. ευρώ.

Πληρωμές τον Ιανουάριο

Για τους δικαιούχους της δράσης «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων», οι πληρωμές, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα γίνουν τον Ιανουάριο.

Επίσης, για όσους δικαιούχους των Βιολογικών υπήρξαν προβλήματα που σχετίζονται με την ενημέρωση της ΑΑΔΕ η πληρωμή τους θα γίνει τον Ιανουάριο μετά την λήψη του επικαιροποιημένου αρχείου.