«Πράσινη Εβδομάδα» στο Βερολίνο – Η μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών προϊόντων και διατροφής στον κόσμο

«Πράσινη Εβδομάδα» στο Βερολίνο – Η μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών προϊόντων και διατροφής στον κόσμο

Η Grüne Woche δεν απευθύνεται μόνον σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν και να ενημερωθούν για νέα προϊόντα, μεθόδους παραγωγής και νέες τάσεις.

Η μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών/κτηνοτροφικών προϊόντων και διατροφής στον κόσμο είναι βασικό σημείο αναφοράς και για εκείνους που θέλουν απλώς να συζητήσουν για νέες διατροφικές συνήθειες, τις επιπτώσεις της μαζικής παραγωγής στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.

Ένα από τα κυρίαρχα ερωτήματα και φέτος είναι πώς μπορεί να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του ραγδαία αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού;

Τα τελευταία χρόνια η «Πράσινη Εβδομάδα» έχει καταφέρει να προσελκύει όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Ο εκθεσιακός χώρος έχει μεγαλώσει πλέον αισθητά καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εκθετών που φέτος θα ξεπεράσει τους 1.700. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 60 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο εκθετών της Grüne Woche, η ελληνική συμμετοχή είναι αρκετά μικρή και περιορίζεται σε μονοψήφιο αριθμό εκθετών (GOJI SPIRIT, K.L.NI. N Lemis & Sia OE, Armakadi, Bioagros, Tsakalakis Cretan Products).

Προϊόντα vegan

Κατά τη διάρκεια της «Πράσινης Εβδομάδας» πραγματοποιούνται στη γερμανική πρωτεύουσα αρκετές διαδηλώσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της μαζικής εκτροφής ζώων και της αγροτικής βιομηχανίας και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος.

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσελκύουν τα προϊόντα vegan, όπως φαίνεται και από τον αριθμό των εκθετών.

Ενώ πριν από πέντε χρόνια εκπροσωπούνται στην έκθεση μόλις τρεις παραγωγοί, φέτος η έκθεση μετρά 65 παραγωγούς προϊόντων της λεγόμενης ολικής χορτοφαγικής διατροφής.

Πηγή: DW