Πρώτη γνωριμία με την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης

Μία πρώτη γνωριμία με την καλλιέργεια της βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα:

«Πρώτη γνωριμία με την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης»

θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 11.30΄ π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Ο Ν. 4139/2013, άνοιξε τον δρόμο για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα. Αναμένεται η ΚΥΑ για την θεσμοθέτηση της καλλιέργειάς της. Από το φυτό παράγονται πληθώρα προϊόντων, όπως ρούχα, σχοινιά, χαρτί, λάδι, ζωοτροφές κ.α. Στην ημερίδα θα γίνει μια περιληπτική αναφορά στην τεχνική της καλλιέργειας με βάση κυρίως αναφορές από χώρες της Ε.Ε, καθώς και στοιχεία για την δυνατότητα και τις προοπτικές της καλλιέργειας στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνει μια σύντομη αναφορά στην χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών (γεωργία ακριβείας, δορυφορικοί χάρτες κ.α.) στην βελτίωση της διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ομιλητές στην ημερίδα είναι οι γεωπόνοι, Αβραάμ Νικολαΐδης, Δρ. Βυζαντινόπουλος Σπυρίδων και ο Δρ. Κατσαντώνης Δημήτριος.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.