Τον περιορισμό των δημόσιων προμηθειών σε εισαγόμενους οίνους προτείνει το ρωσικό Υπ. Γεωργίας με το σκεπτικό ότι το εν λόγω προϊόν παράγεται σε επαρκείς ποσότητες στην Ευρασιατική Οικονομική Ενωση (Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζακστάν και Κιργιστάν), σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα.
Για την περίοδο μέχρι το 2025 η ρωσική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια για την ανάπτυξη του οινικού κλάδου, προωθώντας μέτρα για τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, με στόχο την παρουσίαση του ρωσικού οίνου στο εξωτερικό.
Η Ρωσία παράγει 350 εκατ. λίτρα κρασιού και 120 εκατ. λίτρα αφρώδους οίνου. Το 62% της εγχώριας κατανάλωσης αφορά ρωσικούς οίνους.
Οι προμήθειες του Δημοσίου σε οίνους ανέρχονται στο 0,5% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης.