6ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας-Πρόγραμμα Συνεδρίου

6ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας-Πρόγραμμα Συνεδρίου

6 – 7 Δεκεμβρίου 2014 – Το 6ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα πραγματοποιθεί στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μελιού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Αίθουσα Β΄) με τη συμμετοχή Καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της ΟΜΣΕ, του Κέντρου Μελισσοκομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Γεωπόνων Αγροτικής Οικονομίας, μελισσοκόμων και άλλων.

Στο διήμερο Μελισσοκομικό Συνέδριο συμμετέχει η Ελληνική Γεωργία με εισηγητή τον κ. Σιούτη Θωμά, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. με θέμα: Marketing μελιού & μελισσοκομικών προϊόντων

Δείτε πληροφορίες για το Φεστιβάλ Μελιού εδώ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

10.30 -11.00   Προσέλευση – Εγγραφές

11.00 – 11.15   Χαιρετισμοί

11.15 – 11.30   Μεσογειακή Διατροφή – Το Μέλι και τα Προϊόντα του, Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

11.30 – 11.45  «Μέλισσες και Περιβάλλον»: μια Άρρηκτη Σχέση, Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

11.45 – 12.00   Ορθή Επιχειρηματική Μελισσοκομική Πρακτική, Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ

12.00 – 12.15   Βιολογικές και Θεραπευτικές Δράσεις του Μελιού, Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογών Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.)

12.15 – 12.30   Μελισσοκομία Κρήτης και Ιδιαιτερότητες, Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»

12.30 – 12.45   Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι και τα Προϊόντα του, Ε. Κολοκοτρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ

12.45 – 13.00   Πολιτική & Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Επόμενο  Επιχειρηματικό πλαίσιο, Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός  Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ

13.00 – 13.15   Κατάλοιπα Χημικών Ουσιών στο Μέλι, Ε. Μποτίτση, Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Γενικό Χημείο του Κράτους

13.15 – 13.30   Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Brand Μελισσοκομικών Προϊόντων, Α. Τσουκαλάς, Δ/ντής Αειφορίας και κοινωνικής Ευθύνης Apivita

13.30 – 13.45   Εντατική Εκμετάλλευση Μελισσοκομείου – Εξοπλισμός, Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ Συνεταιρισμού Αφαρμάκου Βιολογικής Μελισσοκομίας «Ο Αίας»

14.00                Διάλειμμα

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

18.00 – 18.15   Προσέλευση Συνέδρων

18.15 – 18.30   Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μελιού, Θ. Καλογεράκου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Msc

18.30 – 18.45   Η Θέση των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Σύγχρονη Διατροφή, Μ. Μυλωνά, Διατροφολόγος, μέλος Ινστιτούτου Διατροφικών μελετών Ελλάδος

18.45 – 19.00   Το Μέλι στη Γαστρονομία, Γ. Λέκκας, Καθηγητής Γαστρονομίας, Executive Chef

19.00 – 19.15   Βιολογικό Μέλι & Προοπτικές, Π. Μαρούλης, Μελισσοκόμος  

19.00 – 19.15   Μια Επαναστατική Τράπεζα Βασιλισσών, Σ. Φουτσιτζής, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

10.30 -11.00   Προσέλευση Συνέδρων

11.00 – 11.15   Ερευνητική Δραστηριότητα Σχετικά με τα Προϊόντα Κυψέλης, Α.Θρασυβούλου και Χ. Τανανάκη, Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ

11.15 – 11.30   Ελληνική Βασιλοτροφία. Προβλήματα και Προοπτικές, Σ. Στεργάτος. Μελισσοκόμος – Βασιλοτρόφος

11.30 – 11.45   Δυνατότητες Επιχορήγησης Επενδύσεων στον Μελισσοκομικό Τομέα, Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ

11.45 – 12.00  Marketing Μελιού & Μελισσοκομικών Προϊόντων, Θ. Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, εκπαιδευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

12.00 – 12.15   Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Χώρο του Μελιού, Δ. Μιχαηλίδης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος

12.15 – 12.30   Η Κοινωνία της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος, Σ. Παναγιωτάκης, Μελισσοκόμος – Γεωπόνος

12.30 – 12.45   Εξαγωγές Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων,  Τ. Σκοτίδου, Πρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Simply Exports

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ , π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ

Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»