Αρμοδιότητες θέσης
- Σχεδιασμός, συντονισμός και υλοποίηση των δράσεων του WWF Ελλάς που σχετίζονται με α) τον περιορισμό της σπατάλης και των απωλειών τροφίμων στο σύνολο της αλυσίδας εφοδιασμού, από το αγρόκτημα στο πιάτο, β) τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου διατροφής, γ) την στροφή της πρωτογενούς παραγωγής σε βιώσιμες λύσεις.
- Συμμετοχή στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών κινητοποίησης φορέων στο πλαίσιο εθελοντικών συμφωνιών.
- Σχεδιασμός και ανάληψη δράσεων κατάρτισης και ευαισθητοποίησης πολιτών και επιχειρήσεων αναφορικά με τις ενέργειες περιορισμού των τροφικών απωλειών.
- Επεξεργασία προτάσεων και θέσεων για θέματα που άπτονται του διατροφικού συστήματος, από το αγρόκτημα ως το πιάτο.
- Σχεδιασμός και υλοποίηση, σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα, δράσεων πολιτικής σχετικά με τα ενδεδειγμένα μέτρα που μπορεί να αναλάβουν τα αρμόδια Υπουργεία και δημόσιοι φορείς για την καταπολέμηση του φαινομένου.
- Παρακολούθηση των εξελίξεων στο δίκτυο του WWF και συμμετοχή στις σχετικές του δράσεις.
Προσόντα και δεξιότητες:
- Πτυχίο και μεταπτυχιακές σπουδές σε σχετικό αντικείμενο
- Σημαντική εμπειρία (τουλάχιστον πέντε έτη) σε προγράμματα σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων
- Πολύ καλή γνώση της παραγωγής, διακίνησης, εμπορίας και κατανάλωσης τροφίμων και των σχετικών εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμικών πλαισίων και πολιτικών
- Άριστες γνώσεις χρήσης Η/Υ
- Άριστη ικανότητα επικοινωνίας σε γραπτό και προφορικό λόγο στα ελληνικά και τα αγγλικά
- Ικανότητα συντονισμού ομάδας και δράσεων
- Δυνατότητα συχνών μετακινήσεων
Παροχές
- Φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον
- Προοπτικής επαγγελματικής εξέλιξης
- Συνεχής εκπαίδευση και καθοδήγηση
- Υβριδικό μοντέλο εργασίας (δια ζώσης και τηλεργασία)
- Πρόσθετο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης
Αποστολή βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής στο foodprojects@wwf.gr μέχρι και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.