Ξεκινάει το 3ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον

Ξεκινάει το 3ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 3ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον, το οποίο θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

Στην εναρκτήρια Συνεδρία θα λάβει χώρα η βράβευση δύο ομότιμων καθηγητών, της ομότιμης καθηγήτριας του ΓΠΑ κ. Βασιλικής Κόλλια και του ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ κύριου Νικόλαου Συλλαίου.

Θα ακολουθήσει Ειδική Συνεδρία που θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  • Εκπαίδευση: Ιστορία-Ανάγκες και Προοπτικές προγραμμάτων σπουδών σε θέματα Γεωπληροφορικής στο χώρο της Γεωργίας και του Περιβάλλοντος.
  • Παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης «Γεω-πληροφοριακής» Ψηφιακής Γεωργίας: Αμπελώνας Νεμέας.
  • Στρογγυλό Τραπέζι, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με ομιλίες-τοποθετήσεις εκπροσώπων δημόσιων φορέων, εταιρειών-ιδιωτικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων με θέμα τη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους ασχολούμενους με την πρωτογενή παραγωγή (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, αγρότες, κλπ.) για μια χωρικά και χρονικά καθορισμένη γεωργία στην Ελλάδα, αναγκαία προϋπόθεση για την σωστή μετάβασή μας στη Γεωργία 4.0.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η διάχυση των προσπαθειών της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας στον τομέα των ψηφιακών γεωχωρικών τεχνολογιών στην Γεωργία και στο Περιβάλλον. Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονιά υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση της συμμετοχής, τόσο από τον επιστημονικό κόσμο όσο και από τον κόσμο των επιχειρήσεων, γεγονός που καταδεικνύει τη σημαντικότητα των τομέων αυτών στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας, ειδικά εν όψει των αλλαγών που θα επιφέρει η νέα ΚΑΠ.

Δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.