W

Δημόσια διαβούλευση για ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων

Τη συμμετοχή των γεωργών, καθώς και όσων εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων έως το λιανεμπόριο, αλλά και από τους καταναλωτές, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου συστήματος τροφίμων στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Στη δημόσια διαβούλευση είναι σημαντικό να λάβει μέρος ένα ευρύ φάσμα πολιτών και ενδιαφερόμενων μερών από την ΕΕ και από τρίτες χώρες, που θα την τροφοδοτήσουν με τις απόψεις που θα καταθέσουν.

Το πλαίσιο για ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων θα συμβάλει μεταξύ άλλων και στην καθιέρωση κατάλληλης επισήμανσης των τροφίμων, η οποία θα βοηθά τους καταναλωτές να κάνουν βιώσιμες επιλογές.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουλίου 2022, και αναμένεται να συγκεντρώσει απόψεις και στοιχεία σχετικά με βασικά ζητήματα, κυρίως σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των συστημάτων τροφίμων.

Το ερωτηματολόγιο της διαβούλευσης είναι διαθέσιμο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Προγραμματίζονται επίσης και άλλες δραστηριότητες διαβούλευσης, όπως έρευνες και εργαστήρια εμπειρογνωμόνων, διαβούλευση με ομάδες εμπειρογνωμόνων των ενδιαφερόμενων μερών και των κρατών μελών, καθώς και στοχευμένες διαβουλεύσεις με άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Λάβετε μέρος στη δημόσια διαβούλευση εδώ.