γαλα-αμυγδαλου

ΗΠΑ: Αυξάνεται η ζήτηση για φυτικά υποκατάστατα γάλακτος και κρέατος

Η αξία της αγοράς υποκατάστατων γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 12,5% μεταξύ 2021 και 2028 και να ξεπεράσει τα 58 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του γενικού προξενείου της Ελλάδας για την αγορά τροφίμων στις ΗΠΑ είναι τα εξής:

  • Βασικότερη πρώτη ύλη παρασκευής υποκατάστατων γαλακτοκομικών προϊόντων παραμένει η σόγια, με μερίδιο άνω του 35% για το 2020.
  • Τα υποκατάστατα γάλακτος ήταν τα πλέον δημοφιλή προϊόντα για το 2020, με μερίδιο 67%.
  • Αναφορικά με τα σημεία πώλησης, τα supermarkets έχουν τη μερίδα του λέοντος με 40% το 2020. Τα εν λόγω προϊόντα αποθηκεύονται και διατίθενται πιο εύκολα από τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά, υπό συνθήκες μεγάλης αντοχής και εκτεταμένης προστασίας χάρη στην πρακτική της ασηπτικής συσκευασίας.

Mεγάλη άνοδος και των πωλήσεων φυτικών υποκατάστατων ζωικών πρωτεϊνών

Η συνολική αξία πωλήσεων φυτικής προέλευσης προϊόντων στις ΗΠΑ το 2020 άγγιξε τα 7 δισ. δολ. ΗΠΑ, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο 27% έναντι του 2019, σύμφωνα με τον φορέα “Plant Based Foods Association”.

Κινητήριος μοχλός ανάπτυξης υπήρξαν τα φυτικής προέλευσης υποκατάστατα γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων κρέατος.

Επισημαίνεται ότι η αύξηση της κατανάλωσης υποκατάστατων κρέατος ανήλθε σε 45% το 2020, έναντι του 2019.